dinsdag 2 maart 2010

Kadotips

Wij zijn door onze vriend Teruo uitgenodigd voor een voorstelling en diner in Kyoto als wij daar zijn begin april 2010. Nu zijn wij op zoek naar een leuk klein kadootje uit Nederland voor hem en zijn vrouw. Iemand leuke suggesties? Laat het weten!

3 opmerkingen:

  1. Nou... eens even denken... voor familie, vrienden en naar Japan terugkerende collega's hebben we in de loop der jaren verschillende cadeaus meegenomen:
    - Stroopwafels doen het altijd bijzonder goed (gemiddeld gaan er als we naar Japan gaan al gauw zo'n 20 tot 30 pakjes mee!).
    - We nemen ook altijd wat kleine kaasjes mee, maar niet alle Japanners zijn gek op kaas, dus wees daar voorzichtig mee.
    - Delfts blauw doet het ook altijd goed (de tegeltjes zijn makkelijk mee te nemen). Vooral met iets van de Kon. Porceleyne Fles uit Delft scoor je hoge ogen (als je ooit eens in de bedrijfswinkel bent geweest, weet je waarom, ze hebben daar zelfs Japans sprekend personeel).
    - Ik neem ook vaak wat sleutelhangers mee met van die kleine Delfts blauwe klompjes, die koop je bij ons voor een paar euro op de markt. Geef ik vaak weg aan vriendelijke Japanners in hotels of ryokan, gidsen, enz.
    - Misschien voor ons afgezaagd, maar 't wordt altijd wel gewaardeerd, klompen. Kleine maten (bijvoorbeeld ter decoratie) zijn redelijk makkelijk mee te nemen.
    - Aan een naar Japan terugkerende collega van mijn vrouw vorig jaar het boek Visions of the Netherlands cadeau gegeven (http://www.dutchshop.nl/visions/vnspecs.html). Kwalitatief goed boek met mooie foto's.
    Dit is wat mij zo snel te binnen schieten. Japanners waarderen vooral plaatselijke/lokale producten/specialiteiten. Dat zal je tijdens eerdere reizen in Japan misschien ook wel zijn opgevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel. Voor de dames hebben we inmiddels wat kadootjes van Marjolein Bastin gekocht. Die is blijkbaar ook populair in Japan! Misschien is het boek wel een goed idee voor de heer! Ik ga eens kijken op die site.
    Groeten van opreisnaarjapan !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zou ook gaan voor de stroopwafels of voor drop, maar dan wel wat neutrale drop en geen dubbel zoutte of extreem zoette. Meer de manneke pis achtige drop (maar dat is weer belgisch :P)

    BeantwoordenVerwijderen