woensdag 12 mei 2010

Auto huren in Japan - navigatiesystemen

Een auto huren is een makkie. Vanuit Nederland zijn bij de wereldwijd bekende autoverhuurbedrijven via internet auto's te reserveren in Japan. Ophaalpunten vind je meestal bij treinstations, havens, luchthavens en centra van steden. Je hebt een internationaal rijbewijs nodig.

Denk goed na of je wel een auto wilt huren in grote steden als Tokyo, Kyoto en Osaka. Het is druk (met name de files in de spits zijn berucht) en parkeren is erg duur. Daarnaast is alles prima te bereiken met het OV.

In wat meer rurale gebieden en gebieden waar bezienswaardigheden zoals natuurparken niet midden in de stad liggen, kan een auto handig zijn. Wij reden rond op Yakushima en Kyushu. Probeer een auto met navigatiesysteem te huren. Bij Toyota Rent-a-car hebben ze een handig systeem. Je kunt zoeken op points of interests in steden en dorpen (bijvoorbeeld Tourist Information of Post Office), maar je kunt ook op telefoonnummer van de bestemming navigeren. Dus als je je hotel/ accomodatie al geboekt hebt: zorg dat je het nummer bij de hand hebt. De navigatiesystemen van Toyota Rent-a-car kunnen ook engels spreken en je kunt toeristische routes instellen (tol kan aardig oplopen). Koop ook, als achtervang, de Road Atlas Japan van Shobunsha of een andere goede wegenkaart.

Maak je geen zorgen over het tanken: bijna alle tankstations hebben servicebedienden die alles voor je doen (behalve betalen natuurlijk).

Houd er rekening mee dat je links moet rijden.

1 opmerking:

  1. In Japan rijden is erg leuk, wel voorzichtigheid geboden want een auto besturen is nog eens best lastig in zo'n drukke stad.

    BeantwoordenVerwijderen